Special collaboration with Koseki-sensei and Tachikawa-sensei:

AUTUMN BAKE-OFF!  イギリスお菓子作り大会&アフタヌーンティーパーティー

お菓子教室&ベーカリー 「モーニングトン・クレセント」 オーナーのステイシーと、「Cha Tea 紅茶教室」の代表立川碧先生と、英国アンティーク研究家&ライター、小関由美先生が、英国の菓子ファンが集まる楽しいお菓子作り大会とアフタヌーンティーパーティーのイベントを開催します。

英国菓子を作ること、食べることが大好きな方、是非この機会をお見逃しなく!

 

前回とても人気のイベントでしたので、今回はもっと広くて素敵なべニューで!佐倉マナーハウスのアンティーク屋さんの明るいコンサーバトリーで軽いアフタヌーンティーも用意します。この特別な会場で皆さんと一緒にゆっくりできるのを楽しみにしております。

 

今回、私たちが企画するベイクオフのお題は、「英国のお菓子」。

 

紅茶に合うお菓子、ステイシーの教室で習ったもの、秋にぴったりなボンファイヤーナイトや林檎のお菓子、クリスマスのお菓子など、なんでもOK!あなたの大好きな英国のお菓子を作って、イベント当日に佐倉マナーハウスへ持ってきてください。

 

また、今回のベイクオフでは審査員も募集します!

Calling all bakers and eaters of British home-baked goods - enter your masterpiece for a chance to win a prize, or just come along and help us to judge the best by tasting all the entries at the party!

 

This special Autumn Bake-off collaboration with Cha Tea school’s Tachikawa-sensei and antique specialist and author Koseki-sensei will be held in the amazing, large conservatory space at Sakura Manor House and antique shop, and will include a light afternoon tea savoury meal, along with lots of expertly made fine tea and plenty of space for everyone to sit and enjoy.

 

The only rule to enter the competition is that it should be a British bake. If you want some ideas... it could be your favourite thing to go with tea, something you learned in class with Stacey at Mon Cre, something Autumnal for bonfire night, even Christmas baking, or a dessert using apples, or maybe something that would look wonderful on an antique cake stand!

ベスト・ブリティッシュ・ベイク

(審査員全員で決定)

Best British bake, voted for by all attendees

 

  立川先生のお気に入りお菓子

Favourite bake, chosen by Tachikawa-sensei

 

小関先生のお気に入りお菓子

Favourite bake, chosen by Koseki-sensei

 

ステイシーのお気に入りお菓子

Favourite bake, chosen by Stacey

 

Award Categories:

イベントの詳細:

 

日々と場所:11月3日、〒285-0846千葉県佐倉市上志津1329

 

時間:午前12時〜14:30時

 

参加費用: お菓子作りの方:4000円、審査員:8000円。

 

 ベイクオフに出品するお菓子は、11:00時-11:30時の間に会場へ持参してください。

 

チケットは、こちらCha Teaのページよりご予約ください。(予約は8月28日から募集となります!)

Event details:

 

Place: Holiday Tuesday, November 3rd at Sakura Manor House, 285-0846, Chiba-ken, Sakura-shi, Kamishizu 1329

 

Main event: 12 noon ~ 14:30pm

 

Price: competitors 4,000 yen, taster 8,000 yen

 

Competitors are to drop-off bakes between 11:00am ~ 11:30am

 

For more information and to book tickets, please see Cha Tea School’s site (bookings start from August 28th!)

※ブリティッシュ・ベイクオフとは・・・?

 

「ベイクオフ」Bake-off とは焼き菓子のコンペティション。

 

英国で大人気のBBCテレビシリーズ、「グレイト・ブリティッシュ・ベイクオフ」は、アマチュアによるトーナメント式のお菓子作りの大会で、現在のイギリス「ベーキングブーム」に強い影響与えた、とても面白い番組です。

 

今回佐倉マナーハウスでのイベントはとてもカジュアル、とても楽しい軽いコンペティションを開催しますので、どうぞ楽しみ下さい!

「英国アフタヌーンティー&お菓子」など英国文化にまつわる本何冊も出されている、英国アンティーク研究家&ライター、小関由美先生。

日暮里の隠れ家的なサロン「Cha Tea 紅茶教室」の代表、立川碧先生。お気に入りイギリス菓子はミルクティーにあう濃厚な味のお菓子。

東麻布の「英国お菓子教室&時々ベーカリーMornington Crescent」のオーナー、ステイシー。お気に入りイギリス菓子は伝統的でシンプルなもの、特にブラムリーアップルを使った懐かしい焼き菓子!

Some of the competition entrants from the previous Bake-off. 以前のベイクオフにチャレンジされたお菓子の一部

Good luck, and hope to see you in November