お菓子教室&ベーカリー 「モーニングトン・クレセント」 オーナーのステイシーと英国在住で英国菓子研究家の山口ももが、英国の菓子ファンが集まる楽しいお菓子作り大会のイベントを開催します!

英国菓子を作ること、食べることが大好きな方、是非この機会をお見逃しなく!

今回、私たちが企画するベイクオフのお題は、「英国のお菓子」。

ティータイムのお菓子、ステイシーの教室で習ったもの、山口ももの本に載っているもの、今の時期にぴったりなイースターのお菓子など、なんでもOK!あなたの大好きな英国のお菓子を作って、イベント当日にモーニングトン・クレセントへ持ってきてください。

また、今回のベイクオフでは審査員も募集します!

Calling all bakers and eaters of British home-baked goods - enter your masterpiece for a chance to win a prize, or just come along and help us to judge the best by tasting all the entries at the party!

 

The only rule to enter the competition is that it should be a British bake. If you want some ideas... it could be your favourite British tea-time treat, something you learned in class with Stacey at Mon Cre, something from one of Momo's books, or even a classic Easter-related bake!

★ベスト・ブリティッシュ・ベイク(審査員全員で決定)

Best British bake, voted for by all attendees

 

★ベスト・イースター関係お菓子(ステイシー&ももで審査)

Best Easter-related bake, voted for by Momo & Stacey

 

★一番ビューティフルなベイク(ステイシー&ももで審査)

Most beautiful bake, voted for by Momo & Stacey

 

★もっとも美味しいベイク(ステイシー&ももで審査)

Most delicious bake, voted for by Momo & Stacey

 

Award Categories:

イベントの詳細

 

日々と時間:4月5日(日曜日)イースターサンデー、午後1時〜3時。ベイクオフに出品するお菓子は、12時〜12時半の間に会場へ持参してください。

 

場所:モンクレにて、〒106-0044 東京都港区東麻布 2-14-3 カサド並木101。麻布十番駅6番出口からから徒歩5分

 

参加費用:お菓子作りを競うベイクオフへの参加、また審査員としての参加、どちらも無料ですが、人数に限りがありますので、事前予約によるチケット制にいたします。 チケットは、こちらよりご予約ください。

Event details

 

Time: Easter Sunday, April 5th, 1:00 ~ 3:00pm. Bake-off entrants please drop-off your bakes between 12:00 ~ 12:30pm

 

Place: Mon Cre, Casa do Namiki 101, Higashi Azabu 2-14-3, Minato-ku, 106-0044. less than 5 minutes walk from exit 6 of Azabu-Juban station

 

Price: Entry to the competition and the event is free, but numbers are limited and so we kindly ask you to reserve a place in advance. Get your ticket here.

 

※ブリティッシュ・ベイクオフとは・・・?

 

「ベイクオフ」Bake-off とは焼き菓子のコンペティション。英国で大人気のBBCテレビシリーズ、「グレイト・ブリティッシュ・ベイクオフ」は、アマチュアによるトーナメント式のお菓子作りの大会で、参加者は毎週3つ、与えられたお題のお菓子を作ります。

 

週ごとに脱落者が一人決まり、最終審査まで残った3人で優勝を競います!

 

お菓子は、審査員のメアリーベリーとポールハリウッドによって、味、見た目、独創性のすべてを兼ね備えたお菓子が高い評価を得られます。

 

現在のイギリス「ベーキングブーム」に強い影響与えた、とても面白い番組です。

 

今回モンクレでのイベントはとてもカジュアル、とても楽しい軽いコンペティションを開催しますので、どうぞ楽しみ下さい!

Food writer Momo Yamaguchi lives in the UK and is the author of the popular British baking titles

英国お菓子めぐり, お菓子を習いに英国へ,

 and 英国の暮らしとおやつ

Stacey Ward lives in Japan and is owner of Mornington Crescent Tokyo, an authentic British bakery and baking school in Higashi Azabu

 

当日は、山口ももが英国より持ち帰る紅茶も一緒にご用意します。

参加者の持参する美味しい英国菓子と英国紅茶で楽しいひと時を過ごしましょう。

 

イベントにて、皆さんにお目にかかれることを楽しみにしています!

Good luck, and hope to see you on Easter Sunday!